Ca la carte - Turneu de Jocuri Intelectuale pentru Elevi

Ca la carte - Turneu de Jocuri Intelectuale pentru Elevi

Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale invită elevii (clasele 8-12) din toate regiunile Republicii Moldova să participe la primul Turneu de Jocuri Intelectuale pentru Elevi „Ca la carte”.

Turneul va fi compus din 5 jocuri, petrecute o dată pe săptămână (5 săptămâni) în format online. Fiecare joc va avea tematica sa, tangentă câtorva discipline școlare (limbi străine, istorie, geografie, fizică și chimie ș.a.).

Vom face clasamente separate pentru toate jocurile, și un clasament general pentru turneu (pentru care vor conta rezultatele la cele 5 jocuri). Clasamentele vor fi făcute în baza numărului de răspunsuri corecte oferite de echipe. 

Astfel dorim să încurajăm echipele să participe activ la toate etapele planificate. Toate jocurile vor fi accesibile pa canalul de YouTube al Clubului. 

Jocurile se vor desfășura online, în zile de joi, în următoarele zile:

  1. 17 martie 2022, de la 19:00
  2. 24 martie 2022, de la 19:00
  3. 31 martie 2022, de la 19:00
  4. 7 aprilie 2022, de la 19:00
  5. 14 aprilie 2022, de la 19:00

 

Condiții de participare

În turneu pot participa echipe de elevi ai ciclului gimnazial (clasele 8-9) și liceal (clasele 10-12), formate din maxim 6 persoane din toate raioanele țării. Toți membrii echipei trebuie să reprezinte aceeași instituție de învățământ. Echipele pot opera schimbări în componență între etape.

Pentru a participa la Turneu echipele sunt rugate să completeze FORMULARUL de înregistrare cel târziu până la startul primului joc la care participă (de exemplu, pentru prima etapă ar fi până pe 17 martie, 19:00). Dacă o echipă dorește să intre în competiție pe parcursul turneului, o poate face completând formularul la momentul respectiv. În acest caz, scorul total va fi calculat reieșind din numărul de etape la care a reușit să participe. 

Formularul va fi completat de către căpitanul echipei, cu indicarea coechipierilor, instituției de învățământ reprezentate și a raionului/ municipiului. Vă sugerăm să folosiți aceeași denumire la toate jocurile din cadrul Turneului. 

Concursurile vor fi în limba română. Participarea este gratuită.

Găsiți aici Regulamentul Turneului - http://www.cuc.md/RegulamentCaLaCarte2022.pdf

Turneul este organizat și desfășurat de către Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale cu suportul Ministerului Culturii al Republicii Moldova, în cadrul programului de proiecte culturale desfășurate de organizații necomerciale.